Gosti se osladili

[dropcap]DOBOJ[/dropcap] Da su i pored niza teškoća u toku priprema ekipe Područne fudbalske lige Doboj ušle spremno u prvenstvene okršaje pokazalo je i drugo kolo.

Na svim utakmicama gledaoci su uživali u dobroj i efikasnoj igri, a da domaći teren više nije siguran za bodove pokazalo se i ovaj put. Gosti su se dobro osladili jer su domaćini slavili samo u tri susreta, piše Dobojski info.

Tako su Jakešani u Kladarima ostavili domaćinu četiri gola u mreži, isto kao i Dugopoljci u Osinji, dok je Zvijezda u Dobrinji bila sigurna i trenutno je jedina ekipa čiji golman još nije kapitulirao.

Novajlije u ligi Rudar i Pelagićevo sastali su se u Stanarima. Domaći fudbaleri ponovo su pokazali efikasnost i zasluženo trijumfovali.

Iznenađenja nije bilo u Vinskoj gdje je domaćin lijepo ugostio Dubičane ali i ispratio sa tri gola, dok je u Crkvini “potopljena” Ukrina.

Malo iznenađenje priredili su fudbaleri Mladosti u Sijekovcu odnijevši bod. To je bio i jedini susret u ovom kolu koji je završen miroljubivo.

Rezultati 2. kola

  1. Kladari Gornji: Kladari Gornji – Sloga (J) 0:4
  2. Osinja: Borac – Sloga (DP) 1:4
  3. Crkvina: Crkvina – Ukrina 2:0
  4. Vinska: Sloboda – Bratstvo 3:1
  5. Dobrinja: Mladost – Zvijezda 0:2
  6. Sijekovac: Zadrugar – Mladost (T) 1:1
  7. Stanari: Rudar – Pelagićevo 4:1.

Tabela

  1. Sloga (DP) 6
  2. Zvijezda 6
  3. Rudar 6
  4. Crkvina 3
  5. Sloga (J) 3
  6. Bratstvo 3
  7. Ukrina 3
  8. Pelagićevo 3
  9. Sloboda 3
  10. Mladost (T) 2
  11. Zadrugar 1
  12. Mladost (D) 1
  13. Borac 0
  14. Kladari Gornji 0