Fudbalska brazilmanija trese planetu

[dropcap]RIO DE ŽANEIRO[/dropcap] Druga faza Svjetskog prvenstva je počela, a fudbalska groznica jednakim intenzitetom trese svijet.

Dugo očekivani Mundijal u Brazilu opravdao je očkivanja, a može se reći da slabih i dosadnih utakmica nije ni bilo. Naprotiv, sve pršti od uzbuđenja, fantastičnih poteza i dobro raspoloženih navijača, koji se odlično zabavljaju na brazilskim trbinama, pišu Nezavisne novine.

Od najava velikih problema sa demonstrantima pa do opasnih insekata, lopova i terorista ni traga i nakon dugo vremena osjeti se ona nekadašnja fudbalska atmosfera koja se širi planetom.

Debakl nekih evropskih timova, ujedanje Luisa Suareza, driblinzi Nejmara, sudijske greške, golčine, razgolićene novinarke i fudbaleri… sve su to stvari koje su obilježile proteklih 18 dana fudbala i potvrda da je ideja da zemlja sambe, kafe i fudbala bude domaćin najveće svjetske smotre najvažnije sporedne stvari na svijetu bila pun pogodak.

Neki su plakali od sreće, a neki zbog toga što su njihovi timovi ispali. Međutim, nezadovoljnih kvalitetom fudbala i atmosferom nije bilo.

Pred nama je još 14 dana odličnog fudbala i zato – uživajte!