Fudbalerke Banjaluke uspješne na startu sezone

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Het-trikom Slađane Bulatović Ženski fudbalski klub Banjaluka savladao je Željezničar u Bosanskoj Krupi u drugom kolu Premijer lige BiH.

Vicešampionke BiH tako su na odličan način počele novu sezonu, pošto im je meč prvog kola odgođen zbog obaveza SFK 2000 u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

“Bila je to rutinska pobjeda. Igrali smo protiv novajlije u ligi, koji ima mladu i neiskusnu ekipu. Zadovoljan sam i igrom i rezultatom, mada smo promašili dosta prilika. Pobjeda je mogla biti ubjedljivija, ali nije ni ovo loše. Ima još prostora za napredak”, kazao je Nenad Dimitrić, trener Banjaluke, za Glas Srpske.

Klub je tokom ljeta napustilo nekoliko bitnih igračica, ali su zato došle Biljana Srdić iz Kruševca, Aida Avdić iz Gradine i Nikolina Gnjatović iz Novog Grada.

“Pojačanja su se dobro pokazala u prvom meču. Zadovoljan sam partijom i golmana i igračica. Sada se spremamo za narednu utakmicu u kojoj ćemo dočekati još jednu ekipu koja je novi premijerligaš, Modriču. Naravno, i tu idemo po nova tri boda”, dodao je Dimitrić.

Meč sa Modričom će se igrati u nedjelju na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Rezultati drugog kola:

  • Radnik – Gradina 2:0
  • Čelik – SFK 2000 0:2
  • Željezničar – Banjaluka 0:3
  • Modriča – Mladost 1:3.

Službenu tabelu pogledajte OVDJE.