Enrike: Možemo zabiti šest golova PSŽ-u

Iako je pred Barselonom gotovo nemoguća misija, trener Luis Enrike ne gubi nadu u prolazak u četvrtfinale Lige šampiona.“Ako Pari Sen Žermen može nama zabiti četiri gola, onda Barca može zabiti šest. To smo već vidjeli ove sezone”, rekao je Enrike uoči današnjeg revanša osmine finala na Kamp Nou na koji je Pari Sen Žermen dolazi s prednošću od 4:0.

Niko u istoriji nije nadoknadio četiri gola zaostatka u nokaut fazi Lige šampiona, ali trener Barselone vjeruje da njegovi igrači to mogu.

“Još nismo bili u ovakvoj situaciji, ali ja vjerujem svojim igračima. Mi smo po prirodi optimisti i vjerujemo u svoje mogućnosti. Nemamo što izgubiti”, rekao je Enrike.

Na novinarsko pitanje da li su trenirali izvođenje jedanaesteraca u slučaju da oni odlučuju o prolasku, trener Enrike je rekao da ga ne brinu penali.

“Nismo ih trenirali. Nema smisla trenirati izvođenje penala jer je na utakmici to posve drugačiji psihološki teret”, dodao je Enrike.

Španski mediji objavili su kako će trener Enrike odustati od uobičajenog sistema 4-3-3, te da će u revanšu protiv Pari Sen Žermenu igrati u sistemu 3-4-3, a to znači na golu Ter Stegen, u obrani Pike, Maskerano i Umtiti, vezni red će držati Serhio Buskets, Iniesta, Rakitić i Arda Turan, te u napadu Nejmar, Luiz Suarez i Mesi.

Napadač Barselone Luiz Suarez ističe da ništa nije nemoguće u fudbalu.

“Utakmica traje barem 95 minuta, ako računamo sudijsku nadoknadu, i nema razloga da jurimo kao muhe bez glave. Moramo biti strpljivi i učiniti to na naš način”, dodao je Suarez.

(hrt.hr)