Džeko: Možemo do finala (VIDEO)

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, ima mnogo razloga za slavlje. Dijamant će igrati polufinale Lige šampiona, nakon što je sa Romom na senzacionalan način izbacio Barselonu.

Kapitenu Zmajeva pripadaju najveće zasluge za ovaj uspjeh (pobjeda 3:0), jer je u dvomeču postigao dva gola i izborio jedan penal (4:4).

“Sada mogu igrati polufinale. Sretan sam što sam ostao i što zimus nisam prešao u Čelsi. Biće sretan i klub. Ono najljepše treba tek da dođe za nekoliko sedmica. Ako budemo igrali ovako kao protiv Barselone, možemo igrati sa svima. Dali smo tri gola Barseloni koju nikada nisam vidio da ima ovoliko poteškoća”, rekao je Džeko poslije utakmice.

Plasman u polufinale nije krajnji cilj Rome, bar ne za Džeku, koji se nada finalu.

“Ovdje u Rimu se dosta priča o mentalitetu, ali iskreno ako ga nemaš, onda ne možeš pobjeđivati u ovako važnim utakmicama, protiv velikih. Nadamo se plasmanu u finale. Niko nije vjerovao u nas i prvi put smo u polufinalu i čekaju nas jake ekipe, ali to je bila i Barselone. Sretan sam što mogu gledati žrijeb i tu vidjeti moju Romu”, rekao je kapiten Zmajeva.

Sinoćnjim golom Džeko je postao aspolutni rekorder Rome u tom takmičenju kada su golovi u jednoj sezoni.

(Faktor.ba)