Dik Advokat novi selektor Srbije

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Holandski trener Dik Advokat biće novi selektor reprezentacije Srbije, potvrdio je predsjednik FSS Tomislav Karadžić.

Advokat će na mjestu selektora naslijediti Ljubinka Drulovića, koji je bio vršilac dužnosti nakon odlaska Siniše Mihajlovića.

“Sutra ili prekosutra ćemo zvanično potvrditi da je Dik Advokat selektor. Tokom vikenda bi trebalo da bude i njegovo predstavljanje”, rekao je Karadžić za B92.

Dik Advokat ima 66 godina i bogatu trenersku karijeru tokom koje je vodio PSV, Rendžers, Borusiju Menhengladbah, Zenit, AZ Alkmar, ali i selekcije Holandije i Belgije. Najveći uspjeh doživio je sa Zenitom, sa kojim je osvojio Kup UEFA i Superkup Evrope.

“Srbija ima sjajan tim, fokus će biti na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. Nisam želio da radim kao klupski trener. FSS je preuzeo inicijativu u pregovorima i pristao sam”, rekao je Advokat holandskim novinarima i potvrdio da će potpisati dvogodišnji ugovor.

Advokat, ali i fudbalska reprezentacija Srbije imaće imperativ u kvalifikacijama za EURO 2016, nakon što je srpski tim propustio da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo 2012. i Svjetsko prvenstvo ove godine.

Srbija se nalazi u grupi I u kvalifikacijama za naredni EURO zajedno sa selekcijama Portugala, Danske, Jermenije i Albanije.