Di Marija zvanično u Junajtedu, uz rekordan britanski transfer

[dropcap]LONDON[/dropcap] mDosadašnji fudbaler Reala iz Madrida, argentinski reprezentativac Anhel Di Marija, novo je pojačanje Mančester Junajteda, objavio je trofejni engleski klub.

Di Marija (26) je prošao obavezne ljekarske preglede na “Old Trafordu” i sa Junajtedom potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 59,7 miliona funti (75 miliona evra), što je rekordan transfer u britanskom fudbalu.

“Oduševljen sam što sam se pridružio Junajtedu. Imao sam ponuda od brojnih drugih klubova. Uživao sam u Španiji, ali Junajted je jedini zbog kojeg sam mogao da napustim Real. Ovdje sam i zbog menadžera Van Gala, koji je fantaštičan stručnjak. Impresioniran sam njegovom vizijom da vrati ovaj klub na vrh, gdje mu je i mjesto”, rekao je Di Marija za klupski sajt.

Dosadašnji rekordan transfer u britanskom fudbalu isplatio je Čelsi, koji je prije tri godine za dovođenje Fernanda Toresa iz Liverpula odvojio sumu od 50 miliona funti.

Di Marija je karijeru počeo u rodnom Rosariju, odakle je 2007. prešao u Benfiku, a potom 2010. u Real Madrid, u čijem dresu je odigrao 124 meča i postigao 22 gola.

Dres nacionalne reprezentacije Argentine do sada je nosio na 52 utakmice, uz 10 postignutih golova.