Devušić: U Višegrad po pobjedu

[dropcap]PRIJEDOR[/dropcap] Fudbaleri prvoligaša Srpske, Rudar Prijedora, bez većih problema su izborili plasman u osminu finala Kupa BiH, pošto su u Ljubiji savladali federalnog prvoligaša i komšiju, Podgrmeč iz Sanskog Mosta, sa ubjedljivih 3:0.

Šef stručnog štaba “zeleno-crnih” Darko Nestorović odmarao je Vedrana Kantara, Igora Mirkovića, Sinišu Radoju i Dejana Kojića, a predvodivši kombinovani tim najbolji akter susreta bio je iskusni “vezista” Milenko Devušić.

“Nemamo mnogo vremena za slavlje. Okrećemo se borbama za bodove i teškom gostovanju Drini HE. Bićemo oslabljeni neigranjem kapitena Borislava Mikića, koji ima tri žuta kartona, ali dobro je da smo protiv Sanjana prvi put ove sezone postigli tri gola. Sa dozom samopouzdanja odlazimo na megdan u želji da ostvarimo prvu pobjedu na strani”, istakao je Devušić za Glas Srpske.

Fudbalski znalac, kojeg odlikuje dobra kontrola lopte, pregled igre i tačan pas, karijeru je započeo u Omladincu iz Banjaluke, a sa uspjehom je branio boje BSK-a, Naprijeda, Laktaša i mrkonjićke Slobode. Posljednji klub prije ljetošnjeg dolaska među “rudare” bio mu je nižerazredni austrijski Hofštaten.