Darko Vojvodić: Borcu je mjesto u Ligi za prvaka

Situacija na tabeli djeluje solidno, ali moramo što prije da izborimo opstanak, rekao je Darko Vojvodić, fudbalski stručnjak koji će u nastavku sezone voditi FK Borac.

U nastavak BHT Premijer lige BiH, nakon reprezentativne pauze, Banjalučani će ući sa petim trenerom ove sezone. “Crveno-plavi” su bez trenera ostali nakon što je Igor Janković podnio ostavku, a nakon njega je kao privremeni trener postavljen Marko Maksimović. Osim njih dvojice, ekipu su ove sezone vodili Željko Vranješ i Zoran Milinković.

Vojvodić bi prvi trening s ekipom trebalo da ima u četvrtak, dok bi isti dan ili eventualno u petak trebalo da bude i zvanično promovisan. Klub i stručnjak su dogovorili saradnju do kraja sezone. Ostalo je još osam kola, a Borac igra u Ligi za opstanak.

“Nije mi bilo u planu da dođem u Borac pošto sam bio u pregovorima sa jednim klubom iz Srbije. Prije toga sam pregovarao sa Čelikom, ali se nismo dogovorili. Dobro poznajem ekipu Borca i imaju kvalitet. Zasad smo dogovorili saradnju do kraja sezone”, izjavio je Vojvodić i dodao:

“Borac je veliki klub i sa mnom ili bez mene. Njemu je mjesto u Ligi za prvaka, a ne Ligi za opstanak.”

Osim Vojvodića, Borac će u nastavak sezone ući i s osvježenim igračkim kadrom pošto će tim pojačati dva napadača. Radi se o Mihaelu Modiću i Mohamedu Abdulaiu. Modić dolazi iz Milana, gdje nikad nije dobio pravu šansu, a radi se o napadaču koji ima 20 godina i sigurno će biti budućnost kluba. S druge strane,  dolazak Abdualia se spominjao i tokom ljeta, ali je, čini se, napokon riješen problem oko dobijanja radne dozvole, pa će osamnaestogodišnji napadač iz Gane zadužiti crveno-plavu opremu. Kako saznajemo, obojica će se ekipi priključiti do kraja nedjelje. U klubu još pokušavaju da riješe papire kako bi obojica mogli da debituju već protiv Viteza, ali je vjerovatnije da će trener na njih moći da računa za meč protiv GOŠK-a.

Kao što je rečeno, Borac igra u Ligi za opstanak, i osam kola prije kraja prvenstva ima 10 bodova više od Čelika, koji je prvi u zoni ispadanja. Vojvodić će da debituje protiv Viteza u Banjaluci, gdje je Borac apsolutni favorit. Banjalučane čekaju dva uzastopna meča pred domaćom publikom pošto će nakon Viteza odmjeriti snage sa timom iz Gabele.

Trener od 2009.

Darko Vojvodić, novi trener FK Borac, je u trenerske vode zaplovio 2009. kada je preuzeo Sutjesku iz rodne Foče, a redom je vodio još Proleter iz Teslića, Drinu iz Zvornika, Slobodu iz Tuzle, Radnički Lukavac, GOŠK, Slaviju, Travnik, Zvijezdu iz Gradačca, ponovo GOŠK, a posljednji angažman je imao u Slogi iz Simin Hana.

(Nezavisne.com)