Akademija za fudbal uskoro u Mostaru

[dropcap]MOSTAR[/dropcap] Denisa Sarajlić-Maglić, zamjenica ministra civilnih poslova BiH, primila je delegaciju japanske ambasade i predstavnike Fondacije za razvoj i unapređenje sportskih i rekreativnih aktivnosti “Mali most”.

Tom prilikom, predstavnik fondacije, inicijator projekta i bivši kapiten reprezentacije Japana u nogometu Cunejasu Mijamoto izvijestio je zamjenicu ministra o namjeri da osnuju “Akademiju za fudbal” u Mostaru za djecu uzrasta od 7 do 12 godina, koja bi bila besplatna.

U svrhu pripreme ovog pilot projekta u saradnji sa Sportskim savezom grada Mostara i gradskim vlastima obnovljen je Sportski centar “Kantarevac” u Mostaru.

Najavljena je i mogućnost proširenja projekta i u drugim gradovima u Bosni i Hercegovini, ali i uključivanje ostalih sportova u projekat.

Zamjenica ministra je izrazila zadovoljstvo zbog početka realizacije ove ideje koja će promovirati suživot među građanima Mostara i sportski duh koji je potrebno kontinuirano artikulisati i promovisati.

“Osnivanje ‘Akademije za fudbal’ u Mostaru predstavlja integrativni faktor u svjetlu mnogih pozitivno realizovanih projekata u tom gradu”, rekla je Sarajlić Maglić, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.