Za učešće na Vidovdanskoj trci prijavilo se 1.500 takmičara

[dropcap]BRČKO[/dropcap] Za učešće na 18. “Vidovdanskoj trci” u Brčkom, koja će biti održana sutra, do sada se prijavilo oko 1.500 takmičara u svim kategorijama.

Direktor “Vidovdanske trke” Borislav Đurđević rekao je da spremno dočekuju sutrašnja takmičenja i da će trka biti humanitarnog karaktera.

“Sav prihod od trke zadovoljstva na stazi dugoj dva kilometra namijenili smo za stradale u poplavama. Prilikom prijave svaki takmičar treba da uplati 10 KM za startni paket kojeg čine majica, flaša vode za piće i učesnička diploma”, rekao je Đurđević na koferenciji za novinare.

On je istakao da je Svjetska atletska federacija ovih dana na svom sajtu dala značajan publicitet “Vidovdanskoj trci” kao jedinoj atletskoj manifestaciji koja se u svijetu održava u junu, a uvrštena je u njen kalendar takmičenja.

Prijave takmičara vrše se danas i sutra u brčanskom Omladinskom centru.

Lidija Ljubojević, poslanik u Skupštini distrikta Brčko, rekla je da će učestvovati u trci zadovoljstva, pohvalila organizaciju “Vidovdanske trke” i istakla da je obaveza predstavnika institucija vlasti u distriktu da podržavaju ovu atletsku manifestaciju visokog svjetskog ranga.

Sekretar Vlade distrikta Brčko Davor Šolaja, koji će, takođe, nastupiti u trci zadovoljstva, rekao je da će brčanska izvršna vlast i ubuduće podržavati održavanje “Vidovdanske trke”, što je učinila i ove godine.

Programom je predviđeno da 18. “Vidovdanska trka” počne sutra u 16.40 puzanjem beba na stazi dugoj 10 metara, a da bude završena glavnom trkom i trkom zadovoljstva, čiji je početak planiran u 19 časova.