Enes Zulić i Marina Nikolić pobjednici maratona “Stazama Branka Ćopića”

[dropcap]NOVI GRAD[/dropcap] Enes Zulić iz Bihaća pobjednik je 2. maratona “Stazama Branka Ćopića”, koji je počeo jutros u Novom Gradu, a završen je u Hašanima, rodnom mjestu književnika.

Maraton je okupio učesnike iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Poljske.

Zulić je 42 kilometra istrčao za dva sata, 51 minut i 30 sekundi, čime je oborio prošlogodišnji rekord od dva sata i 58 minuta.

Drugo mjesto je osvojio Milovan Stojanović iz Kotor Varoša, koji je prošlogodišnji pobjednik, a treće Hermin Kokanović iz Bihaća.

U konkurenciji žena pobjednik je Marina Nikolić, takmičarka iz Beograda sa vremenom četiri časa, 30 minuta i 20 sekundi, drugo mjesto osvojila je Dubravka Vejnović, a treće Rajka Đukić, obje iz Atletskog kluba “Sloboda” Novi Grad.

U polumaratonu najbolji je bio Igor Vuković iz Kutine u Hrvatskoj, koji je 21 kilometar pretrčao za jedan sat, 29 minuta i 13 sekundi, drugi je Slobodan Marinkov iz Požarevca, a treći Zoran Bakić iz Novog Grada.

Kod žena najbolja u polumaratonu bila je Biljana Bursać iz Novog Grada sa vremenom dva časa i 27 sekundi, druga je Radmila Đukanović iz Kozarske Dubice, a treća Ivana Bjeljac iz Novog Grada.

Dalibor Nedimović, predsjednik Atletskog kluba “Sloboda” i predsjednik organizacionog odbora, kaže da su 24 učesnika u maratonu trčala stazu od 42 kilometra, 32 polumaratonca stazu od 21 kilometar, dok je 51 dijete učestvovalo u trci zadovoljstva na stazi od 300, 400, 500, 600 i 1.000 metara.

Medalje najuspješnijima i diplome svim učesnicima uručio je načelnik opštine Krupa na Uni Gojko Kličković.