Atletičar iz Srpca dobio podršku za nastup u Sarajevu

[dropcap]SRBAC[/dropcap] Dragan Vrebac (21) iz Srpca biće među učesnicima predstojećeg osmog Sarajevskog Sberbank polumaratona koji će se održati 21. septembra.

Ovaj mladić koji živi u starateljskoj porodici bez redovnih novčanih primanja, gaji veliku ljubav prema atletici, a prethodno je ove godine istrčao cijelu dionicu Beogradskog maratona dugu 42 kilometra.

Kada su čuli za njegovu tešku životnu priču, Udruženje “Maraton” iz Sarajevo, koje je organizator Sarajevskog polumaratona, odlučilo je da mu pruži podršku i finansira troškove smještaja i učešća na takmičenju.

“Čim smo saznali za priču o Draganu koji je izrazio veliku želju da nastupi na našem polumaratonu, znali smo da ga moramo ugostiti. On je predan sportista koji svakodnevno samostalno trenira i koji dijeli našu strast prema trčanju, tako da nam je zadovoljstvo što će biti naš gost”, rekao je Erol Mujanović, direktor Udruženja “Maraton”.

Mladom sportisti iz Srpca pomoć će pružiti i Opština Srbac koja će mu finansirati troškove puta do Sarajeva.

“Nisam član nijednog atletskog kluba i samostalno treniram u Srpcu, najčešće na stadionu Fudbalskog kluba Sloga. Pomoć mi pruža srbački profesor fizičke kulture, Milan Jungić. Vježbam po određenom programu i tačno znam koliko kilometara dnevno moram istrčati. Hvala udruženju iz Sarajeva i lokalnoj vlasti na obećanoj pomoći”, rekao je Vrebac.

Udruženje “Maraton” će na samom polumaratonu organizovati nekoliko humanitarnih akcija na kojima će se prikupiti više od 10.000 KM za različite svrhe. Mujanović je još naglasio da se na osmom polumaratonu očekuje rekordan broj učesnika.

“Već sada imamo prijavljene učesnike iz više od 30 zemalja svijeta, što nam je dosadašnji rekord. Najviše prijavljenih za sada imamo iz Španije, Velike Britanije i zemalja regiona”, zaključio je Mujanović za Glas Srpske.